4TUNE-ENTERTAINMENT EINDHOVEN

Wie zijn wij?

Wij zijn 4Tune Entertainment, een enthousiaste zanggroep uit Eindhoven met meer dan 50 leden. ‘Gezelligheid en Ambitie’ is wat ons drijft: vandaar dat we die beide met een hoofdletter schrijven. Dan Loredan is onze muzikaal leider. Hij maakt prachtige arrangementen, die we samen met ons combo uitvoeren.

 

Samen zingen

Elke dinsdagavond zijn we te vinden in de Wilgenhof aan de Schalmstraat 2 in Eindhoven waar we repeteren in de ruime hal met de mooie vleugel.
Dat repeteren werpt zijn vruchten af. Sinds onze oprichting in 2012 hebben we een veelzijdig repertoire opgebouwd met jazz, pop, gospel en evergreens.

 

Samen optreden

In onze optredens vinden we het leuk het publiek te boeien en uit te stralen dat we samen veel zangplezier beleven! Mei 2012 traden we voor het eerst op tijdens het ‘Jazz in kerk en kroeg’-muziekevenement in Veghel. Hier stonden we dat jaar ook op het hoofdpodium van het Slokdarmfestival. In de daaropvolgende jaren gaven we (kerst)concerten in diverse verzorgingstehuizen in Eindhoven, voor de Zonnebloem en met de Pointwood Big Band (Mierlo). Ook onze optredens in de Wim van Doorne Kiosk werden goed ontvangen. We hebben deelgenomen aan diverse korenfestivals: Middelburg Volkoren, Terug naar de Kust (Scheveningen) en Rotjekoor (Rotterdam). Ook zingen we graag samen met andere koren een gezellige avond vol.

 

10 jaar 4Tune Entertainment

Dit jubileum hebben we uitgebreid gevierd! 12 juni 2022 traden we - na 2 jaar Corona - weer op in de van Doornekiosk in Eindhoven. 14 juni hadden we een kleinschalig optreden in het Summa college voor omwonenden en oud-leden. Na dit heerlijk optreden een feestelijke borrel met hapjes én de uitreiking van onze Jubileumkrant.  Tenslotte hebben we op 19 juni op Rotjekoor in Rotterdam een leuk optreden gegeven voor enthousiast publiek, waarna we in Hoek van Holland in een gezellige beachclub hebben genoten van een BBQ, drankjes, muziek en elkaar.

 

Ons eigen projecten

2014 stond in het teken van ons eerste eigen project ‘Jukebox', een muzikale reis door de tijd’. Twee keer traden we op met dit gevarieerde programma voor jong en oud in het CKE te Eindhoven. Een geweldige ervaring!

2017 vierden we ons 5-jarig bestaan met twee ‘lustrumvoorstellingen’ in het CKE  van ‘4Tune Goes Dutch’: een afwisselend liedjesprogramma met muziek van Nederlandse bodem rondom typische Nederlandse thema’s, zoals: Weer en water, Producten, Reizen, Nederlandse Popmuziek, TV en Alles is Liefde.

Geweldig om van de talrijke bezoekers te horen dat zij enorm hadden genoten. Voor ons als koor is het mooi om na een intensieve periode van voorbereiding te zien hoe alles bij elkaar komt.

 

Kerstconcerten

2014, 2015, 2016 èn 2017 lieten we ons zien en horen tijdens Xmas Sing-Along in Eindhoven. Super, om dit met het grote orkest en verschillende (top)solisten te mogen verzorgen. Ieder jaar wordt aan dit evenement een goed doel gekoppeld.

2018 en 2019 hebben we in een geweldige sfeervolle omgeving kerstconcerten gegeven in de Catharinakerk in het centrum van Eindhoven. Met een collecte voor het goede doel: Open huis Sint Cathrien. Door corona gingen in de in 2020 en 2021 geplande concerten niet door. Maar in 2022 èn 2023 hebben we ons weer van onze beste kant laten zien!

 

Ben je benieuwd?

Heb je zangkriebels gekregen? Voel je welkom om een avond te komen luisteren, kijken en mee te zingen! Dit uiteraard zonder enige verplichting. Meld je wel even aan via het contactformulier. Helaas moeten we er momenteel bij vermelden dat wij alleen nog op zoek zijn naar bassen en mannelijke tenoren.